Kontinentalsenger – avslapping i en luksuriøs versjon

Kontinentalsenger – avslapping i en luksuriøs versjon

Kontinentalsenger er faktisk polstrede senger, men bygget i lag. Tidligere var de populære først og fremst i USA, Skandinavia og Vest-Europa, og også på luksushoteller over hele verden. I dag får de mer og mer anerkjennelse også i Polen. Hva går deres fenomen ut på?

Kontinentalsenger er møbler som man kan observere økende etterspørsel etter. Alle som ønsker å føle seg komfortable og elegante på soverommet, bør vurdere å kjøpe akkurat denne typen seng. Det er imidlertid mange myter rundt kontinentalsenger. I denne artikkelen skal vi presentere både fakta og myter om kontinentalsenger.

Kontinentalseng anbefales for eldre personer

Av den grunn at sengen består av flere elementer – en ramme, madrass og overmadrass, er den høy. Jo høyere sengen er, jo mer komfortabel er den for eldre mennesker som lett kan legge seg på den uten å måtte be om hjelp. Å reise seg opp fra en slik seng er også mye enklere. Det er derfor et perfekt valg for eldre.

Kontinentalsenger har den fordelen at de kan lages av hvilket som helst materiale og i hvilken som helst farge. Det kan derfor være en moderne seng laget av polstret materiale, samt en diger seng laget av skinn ment til et klassisk soverom. De kan tilpasses enhver interiørdesign. Senger av denne typen er også tilgjengelige i forskjellige størrelser, så de skal passe perfekt til både mindre og veldig store soverom.

Gode for folk som klager på ryggsmerter

Takket være muligheten for individuell tilpasning og justering av enkelte elementer i sengen kan man lage et møbel perfekt for en person som har problemer med ryggraden. For slike mennesker bør søvn garantere avslapning og regenerering over natten ved å plassere kroppen i riktig posisjon. En godt sammensatt kontinentalseng er i stand til å garantere dette.

I virkeligheten har de fleste senger ikke slikt utstyr, det er heller betraktet som tilleggsutstyr. Derfor, hvis noen ønsker å ha en komplett seng med en beholder for sengetøy, må man be om å legge til dette ekstra elementet mens man foretar kjøpet, og man må selvfølgelig betale ekstra for det.

Kontinentalseng er dyrere enn standard senger

På grunn av det faktum at denne typen seng består av flere elementer, er prisen for en slik løsning selvfølgelig litt høyere. Komforten ved bruk er imidlertid også høyere. For standard senger må man vanligvis betale fra 4500 kr eller mer. Senger med ekstra elementer vil koste fra 6000–8000 kr og mer. De dyreste, luksuriøse versjonene kan koste opptil titusenvis.