Hva skal god location for bryllupsbilder skille seg ut med?

Hva skal god location for bryllupsbilder skille seg ut med?

Godt valgt location for bryllupsbilder bør perfekt avspeile ikke bare karakter av selve bryllupet, men også av brudeparet, for den forberedte reporasjen blir for dem en minne til resten av livet. Location kan ikke være et tilfeldig sted der man kan ta bryllupsbilder, og på samme måte skal bilder ikke tas av amatørfotograf som ikke klarer å utnytte potensialet av et gitt sted. Som en del av den kommende bryllupssesongen har vi bestemt å sjekke hva god location for bryllupsbilder skal skille seg ut med.

Location tilpasset bryllupets karakter

Bilder på location bør på en naturlig måte inkluderes i bryllupsreportasjen, altså passe til bilder som tas i løpet av forberedelser til selve vielsen. Det er derfor verdt å sørge for at location er nøyaktig tilpasset karakter av selve seremonien og stemmer overens med dens generelle stemning. For eksempel, hvis vielsen finner sted på en gammel kirke i sentrum av byen, og bryllupsfest på et lite og elegant palass eller bryllupslokale, skal location på stranda eller ute i naturen ikke passe i det hele tatt. I et slikt tilfelle er det bedre å satse på et urbant landskap – Praha, Venezia eller til og med Kraków eller Warszawa skal fungere her mye bedre.

DSC_6882-1348x900

God belysning er et grunnlag

Enhver god Bryllupsfotograf bør klare seg med innendørs belysning – i løpet av bryllupet skal han ta bilder ikke bare i kirken, men også i bryllupslokalet. I tilfelle location er det likevel verdt å legge merke til hans forslag og velge et sted som er godt belyst der det ikke skal by på problemer å ta et godt bilde. På location kan til og med liten endring av vinkel endre ofte fullstendig utseendet av stedet. Derfor er det best å gå inn for fotografens erfaring og ideer når man tar bilder ute i naturen.

Privatliv på location

Bilder som tas på location, er ikke de enkleste bildene, spesielt hvis det er byens arkitektur som brukes som sceneri. Selv om man vanligvis kan spørre forbipasserende om å gå til side for et øyeblikk eller bruke et dataprogram for å fjerne noe fra bilder, er det likevel mye lettere å jobbe når man har litt privatliv. Mange brudepar bestemmer seg for å leie en plass til utendørs bilder. Slott, friluftsmuseer og ofte til og med mer kjente offentlige steder muliggjør å stenge bygningen midlertidig for å kunne ta bilder. De krever selvfølgelig en viss avgift for det. Hvis dere likevel ikke planlegger å ta bilder i skogen eller på stranda, er det godt å finne ut mer om dette alternativet – det blir mindre stressende å ta bilder når det ikke samler seg en gruppe tilskuere rundt dere.