Oslo – en barnevennlig by

Oslo – en barnevennlig by

Nå til dags er det stort sett ganske enkelt å reise rundt i verden. Gode transportmidler gjør det ganske raskt å flytte fra ett sted til et annet. Men ikke alltid blir det så ukomplisert. Etter at man får barn, blir hele virkeligheten annerledes. Hvis man vil reise med barn, må man tenke på å finne slike steder der de også skal ha noe de liker. Heldigvis er Oslo en by som har et stort tilbud til barn og deres foreldre.

Den første attraksjonen som man kan finne i Oslo er Tusenfryd – en fornøyelsespark. Det er likevel ikke hvilken som helst fornøyelsespark. Den er den sørste i Norge, og selv om den ikke ligger i selveste byen, men cirka 20 kilometer sør fra hovedstaden, tar det ikke mye tid å komme seg dit. Til sammen er det over 30 ulike attraksjoner der, altså nok til at alle barn blir glade. De voksne finner også noe til seg, f.eks. berg-og-dal-baner. Generelt er attraksjoner i praken planlagt slik at noen av dem passer spesielt til voksne, andre til barn, og noen kan man kalle familieattraksjoner slik at alle kan ha glede av dem.

Hvis været ikke blir godt nok til å tilbringe tid ute, kan man ta en tur til Barnemuseet. Det er et unikt museum, ikke bare i Oslo, men i verden generelt. Museet bevarer nemlig barnas kunstverk. Samlingen består ikke bare av norske barns verk, men de kommer fra hele verden. Hvis man altså ønsker å oppfordre sitt barn til noen kunstnerisk form, er besøk der en god idé.

Teknisk museum er derimot et godt alternativt for barn som liker å eksperimentere og ta på alt som er innenfor deres rekkevidde. Der er det nemlig flere prøv-selv-installasjoner, og takket være dem kan barna få vite hvordan ulike ting fungerer. Den beste måten å lære verden på er nemlig å utforske den selv. Og dette gjelder ikke bare barn.

For dem som setter større pris på mosjon og fysisk aktivitet, anbefales å ta en tur f.eks. til Frognerbadet. Det er et utendørsbad like ved Frognerparken. Det er riktig nok åpent bare om sommeren, men det tilbyr også en basseng spesielt til barn slik at de blir helt trygge. Ellers kan man ta en lengre tur til Oslomarka og vise barn en fin natur og flotte utsikter.

Oslo sitt tilbud til familier med barn er ganske bredt og varierende. Siden det er flere og flere mennesker som bestemmer seg for å reise med barn, blir det grunlagt stadig nye objekter som har som mål å tiltrekke denne gruppen kunder. Så ikke fortvil, ferie med barn i Oslo blir kjempefin!