En unik champagne fra Michel Drappier!

En unik champagne fra Michel Drappier!

Champagne Drappier Quattuor Blanc de Blanc er en helt unik og ny champagne på markedet, basert på de fire opprinnelige hvitvinsdruene som ble brukt i champagneproduksjonen i middelalderen. 25% Arbane, 25% Blanc Vrai, 25% Petit Meslier og 25% Chardonnay. Chardonnay er en helt vanlig hvitvinsdrue i dag også, mens de tre andre ikke er det. Den sympatiske og svært dyktige produsenten, Michel Drappier, har lenge samarbeidet med den lokale interesseorganisasjonen for champagne, og har dyrket disse tre nesten glemte druetypene på nytt. Resultatet er 2 000 flasker av denne nydelige champagnen årlig. 120 av disse flaskene kommer norske forbrukere tilgode!

Arbane-druen kom med romerne til Champagne, til Côte de Bar-distriktet. Dette er en drue som gir tørre, friske og aromatiske viner. I tillegg er Arbane-druen ideell til produksjon av sprudlende viner. Druen Le Petit Meslier ble på samme måte som Arbane-druen, nesten utryddet fra Champagne-distriktet etter Phylloxera-epidemien. Petit Meslier gir fruktige og mineralske viner, og svært små avkastninger. Le Blanc-Vrai-druen gir runde, lettdrikkelige og behagelige viner. Chardonnay gir store elegante og aromatiske viner.

Champagne Quattuor er lyst gullfarget med grønne reflekser. Vinen har en livlig og frisk smak av sitrusfrukter. Den er fyldig, elegant og rund, men er samtidig frisk i munnen og har et hint av krydder og mineraler. Hele smaksbildet blir til en velbalansert og harmonisk kombinasjon av klassiske og litt mer eksotiske inntrykk og aromaer. En unik champagne som må prøves!

Vi anbefaler den som en herlig aperitiff, som et naturlig og selvfølgelig følge til havets frukter (skalldyr som bl.a. hummer, kongekrabbe, østers), til lyst kjøtt og lette fiskeretter. Prisen er overraskende lav: 390 kroner.